dijous, 29 d’abril del 2010

Viladellops, un dels puntals dels vins del Massís del Garraf


Finca Viladellops és un dels puntals de qualitat dels vins del Massís del Garraf, un col·lectiu que biusca un reconeixement diferenciador dins l'extensa DO Penedès. Especialment remarcable ha estat el seu treball amb la varietat xarel·lo. Avui dijous el celler de Marcelo Desvalls s'ha volgut presentar de nou a través d'una nota de premsa:


FINCA VILADELLOPS, VITICULTURA AL MASSÍS DEL GARRAF

Des del Penedès presenta el seu projecte Finca Viladellops, un celler amb una identitat definida pel territori en què s’ubica.

29/04/10. Situat dins de l’àmbit de la DO Penedès, Finca Viladellops és un celler molt estretament lligat a un territori. A poca distància del Castell d’Olèrdola, Viladellops representa la continuïtat de la dedicació agrícola tradicional de la zona: emplaçat als peus de la muntanya d’Olèrdola, encara s’evidencien clarament les terrasses que acollien la vinya d’antany. Tanmateix, Finca Viladellops és un projecte de futur, que actualment es troba en l’última fase del procés de reconversió a l’agricultura ecològica. Els paràmetres que regeixen el treball del celler estan molt ben definits::

Viticultura: Entesa com el fonament per aconseguir vins de qualitat. En iniciar el projecte actual, el prestigiós assessor vitícola Josep Lluís Pérez va marcar les directrius de la viticultura a Finca Viladellops. Es va implantar la noció de control del vigor a través dels diversos sistemes de conducció dels ceps (en cèrcol, en lira, en espatllera), i el concepte de rendiments en base a la producció per superfície foliar. Alhora, es va iniciar el projecte d’experimentació a la vinya que segueix vigent avui dia.

Massís del Garraf: Les peculiaritats orogràfiques d’aquest Parc Natural desmarquen Viladellops dels estàndards del Penedès. La pobresa dels sòls, de naturalesa calcària, determina rendiments baixos a la vinya, amb pocs penjolls de raïm i grans molt solts, a més a més d’aportar un acusat caràcter de mineralitat als vins. 

Mediterrani: A només 10 km. del mar, Viladellops es beneficia d’un clima típicament mediterrani, d’hiverns suaus i precipitació moderada. Un dels avantatges més grans es dóna a l’estiu, en aquell moment, la proximitat del Mediterrani provoca uns índex d’hidratació força alts de matinada, i això contribueix a allargar la maduració alcohòlica, i, per tant, a fer possible la coincidència amb la maduració fenòlica.

Tipicitat: El respecte envers el territori es tradueix en el manteniment de les varietats tradicionalment cultivades a Viladellops: a les 20 Ha. de vinya que el celler té en propietat hi ha plantades majoritàriament les varietats Xarel·lo i Garnatxa. 

El celler elabora una gamma curta, buscant sempre vins que destaquin per l’elegància. La línia “Finca Viladellops aposta per vins amb certa concentració i bon equilibri entre estructura i alcohol, mentre que els “Viladellops” ofereixen un perfil més jove i afruitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada