dimarts, 29 de juny del 2010

La mar d'activitats al Vijazz 2010


Del 2 al 4 de juliol es fa a Vilafranca del Penedès el Vijazz, on es mariden vins i caves, gastronomia i jazz. L'edició d'enguany ha agafat una gran volada. Hi haurà 15 sessions de tast i 3 maridatges, 32 visites guiades a cellers del Penedès, tast de vermuts a ritme de jazz, maridatge de vins amb jazz, visites culturals gratuïtes a Vilafranca, un recital de poesia vínica, una fira amb més de 300 referències de vins i caves del Penedès de 45 expositors, una actuació castellera, una trobada d'intercanvi de plaques de cava, un menú especial creat per 24 restaurants i 4 hotels... Del programa artístic destaca la presència del saxofonista David Sanborn, que juntament amb Joey DeFrancesco presentaran el seu nou disc a Catalunya després de 10 anys sense actuar-hi. És, sens dubte, una de les iniciatives de promoció votivinícola més importants de Catalunya.


Iniciant les activitats de la Setmana del Caixa Penedès Vijazz, ahir dilluns 28 de juny es van celebrar, amb gran èxit de participació, tres activitats relacionades amb el món del vi. En el marc de la Societat La Principal El Casal i compartint ubicació les tres activitats, es va començar a les 17h amb una presentació professional de vins "workshop" on els sommeliers del Penedès i el Garraf (que just acaben de constituir-se com a associació) van donar a conèixer a 85 sommeliers de tota Catalunya, una selecció dels vins i caves que es podran degustar a la Fira de vins del Caixa Penedès Vijazz.

A continuació, el reconegut sommelier Josep Roca (del Celler de Can Roca), va fer un tast magistral dels vins del Penedès. Davant 184 sommeliers i acadèmics va dirigir un tast on es van poder degustar autèntiques rareses del Penedès, algunes d’elles portades expressament des de la pròpia bodega que el Josep “Pitu” Roca té en el seu restaurant.

Per acabar, es va celebrar un Capítol extraordinari d’Investidura de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, que, amb l’assistència de 180 persones al sopar maridatge, va servir per investir 13 nous acadèmics d’honor, al propi Josep Roca, així com a nous acadèmics de nombre. En aquest sopar hi van col•laborar 7 restaurants penedesencs: l’Hereu, l’Airolo, El Gat Blau, Cal Diari, El MerCat, El Papà, El Racó de la Calma i la xarcuteria Cal Valls. 


Caixa Penedès Vijazz 2010, 2, 3 i 4 de juliol de 2010

Els propers dies 2, 3 i 4 de juliol es durà a terme una nova edició del Caixa Penedès Vijazz, l’esdeveniment que marida els millors vins i caves del Penedès amb un festival de jazz internacional. 
Aquest esdeveniment ha aconseguit en només 3 edicions consolidar-se com un referent en la promoció dels preuats vins i caves de la zona, gràcies a la quantitat d’expositors, amb 45 elaboradors presents a la fira, així com pel nombre de vins i caves que es poden degustar, amb més de 300 referències.
Els expositors presents en aquesta edició són: 

1+1=3, Albet i Noya, Alsina Sardà, Avgvstvs Fòrvm, Bolet, Can Bonastre, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Can Suriol, Castell del Mirall, Castell d'Or, Castellroig, Emendis, Eudald Massana Noya, Finca Valldosera, Heretat Mont-Rubí, Jané Ventura, Jaume Llopart Alemany, Joan sardà, Loxarel, Llopart, Marrugat, Martí Serdà, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas Codina, Mas Comtal, Mas Rodó, Mas Tinell, Mascaró, Mont Marçal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pinord, Planas Albareda, Rexach Baqués, Rossell Mir, Torres, Trias Batlle, Vallformosa, Vallort, Vega de Ribes, Viladellops i Vilarnau.

Paral·lelament a la fira, el Caixa Penedès Vijazz presenta un programa complet al voltant del món del vi, la cultura i la música, que inclou:
  • 15 sessions de tast i 3 maridatges que es realitzaran en quatre sales (la carpa instal·lada a la mateixa fira de vins, dues sales al Centre Agrícola i la Sala Airolo)
  • 32 visites gratuïtes a cellers del Penedès
  • visites culturals gratuïtes a Vilafranca, com la visita guiada al campanar, al claustre de Sant Francesc, o la Casa de la festa major, entre d’altres
  • Enojazz, un maridatge de vins amb música jazz creada expressament per a cada vi
  • Enocine, projecció de la pel·lícula “Let’s get lost” sobre la biografia de Chet Baker amb tast de vi
  • Vermutjazz, tast de vermuts del Penedès a ritme de jazz
  • Jornada de Sommeliers: presentació de vins i caves del Penedès feta per sommeliers del Penedès i dirigida a sommeliers de tot l’estat
  • Masterclass de Josep Roca, sommelier de El Celler de Can Roca
  • exposició El Celler del Caixa Penedès Vijazz: reproducció real d’un celler dins la Capella de Sant Joan
  • Poètic Vijazz: recital de poesia vínica
  • actuació castellera dels Castellers de Vilafranca
  • trobada d’intercanvi de plaques de cava, amb edició de placa commemorativa
  • estand de llibres especialitzats en vins i música
A més, vint-i-quatre restaurants del Penedès i quatre hotels han creat un menú especial per l’esdeveniment. Són: Ca l’Ibèric, Cal Pere del Maset, Cal Recolons, Cal Ton, Can Xim, Cantallops, Casino, Dolce Vita, El Gat Blau, El MerCat, El racó de la Calma, Forno di Aroma, Hotel Domo, Hotel rural El Molí, Hotel rural L’Olivera, Hotel Pere III, La Fàbrica, La posada, La tasqueta, L’era, Nou Can Marçal, Restaurant El Papà, Restaurant L’Hereu, Restaurant Trefí, Sharlotte, Sol i vi, Trencadís i Whitman.
El programa artístic d’aquest any comptarà amb la presència destacada del saxofonista David Sanborn, que juntament amb Joey DeFrancesco presentarà el seu nou disc “Only Everything”, en exclusiva a Catalunya després de 10 anys sense actuar-hi. El baixista Marcus Miller actuarà el dissabte per la nit amb el projecte "Tutu Revisited", commemorant l’obra que va compondre i produir amb Miles Davis. Les actuacions les completaran el nou quartet del gran pianista Kenny Barron amb David Sanchez, Miguel Zenon Quartet, Tingvall Trio i els grups nacionals DeDiego Brothers i la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, que aquest any iniciarà el festival en el concert inaugural que, com a novetat, es realitzarà a l’escenari principal (a la plaça Jaume I) i serà gratuït per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada