dilluns, 6 de setembre del 2010

Kripta i trencar esquemes



Les caves Agustí Torelló Cava, amb motiu del 30è aniversari del seu buc insignia, el cava Kripta, van oferir aquest dilluns al bo i millor de la premsa especialitzada i la sumilleria espanyola un tast vertical d'aquest corpulent cava. Segons Agustí Torelló Sibill, amb aquest tast han volgut trencar esquemes preestablerts demostrant la longevitat d'un cava centrat en la varietat macabeu. Com és notori, els caves de més gran longevitat existents a mercat són, ara per ara, centrats en la varietat xarel·lo. Especialment brillant per la seva fruitositat i el seu nas he trobat l'anyada de 1998 del Kripta, que ara estrenarà un nou packaging. També amb molt bona acidesa i llarg he trobat l'anyada del 1995. Però per sorprenents em quedo amb el Kripta de 1987, on es fa ben palesa la nota de poma al forn amb sucre cremada, i la de 1985, que és molt interessant tot i els 25 anys que porta a les esquenes. Els Kripta tastats sorprenien per la seva estructura i glicerina i per no estar oxidats, tot i les òbvies notes d'evolució (fruites comfitades com les orellanes). Fins i tot la integració del carbònic i el color molt poc trencat van sorprendre a propis i estranys. El cert és que el tast d'aquest dilluns a Agustí Torelló Mata ha estat realment destacat. El més desconcertant he trobat el de l'anyada de 1993 en un tast on també hem degustat el Kripta del 2005, del 2003, del 2001 i del 2000. També molt interessant ha estat poder tastar una raresa com és el brut natural Agustí Torelló Mata 1990.

Des d'Agustí Torelló Mata s'afirma que "per a nosaltres, el Kripta és un cava molt especial: Resumeix la nostra filosofia de vinaters, d’anar sempre més enllà empaitant la utopia de la perfecció: pera nosaltres el Kripta és un “cupatge” de compromís amb el territori, amb les varietats autòctones, amb la nostra cultura, amb la innovació, amb la enologia, amb grans dosis de treball i amb moltíssima passió".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada