divendres, 24 de setembre del 2010

Verd d'Albera i Vinya-roel


La nit d'aquest dijous, vigilia de la Mercè, em van fer descobrir al restaurant Vinya-roel del carrer Villarroel de Barcelona el vi jove blanc Verd d'Albera 2009, del Celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes, de l'Empordà. És meritòria la seva ajustada relació qualitat-preu (uns 5,10 euros, al restaurant gairebé el doble) i el seu caràcter terpènic. M'ha agradat també la seva frescura, fruitositat i notes cítriques, tot i que el moscatell es fa massa evident. Està centrat en les varietats moscatell i garnatxa: chardonnay 15%, moscatell 50%, garnatxa blanca 20%, lledoner (garnatxa roja) 15%. Des del celler informen que ha estat votat com un dels millors vins espanyols en el Premi New Wave (UK). Dels prop de 900 vins degustats per alguns dels grans enòlegs del Regne Unit, només 124 destacats. I en aquesta exclusiva llista apareix el Verd Albera de Martí Fabra (13,5º). També ha obtingut 88 punts Peñin / ***** relació qualitat. La nota de tast del celler indica que ofereix "color palla i vora verdosa. L'aroma és de fruita gebrada i ténotes de perfum de pera, flor de taronja i suggeriments de cítrics amb algunes espècies. Molt fresc i atractiu. Entusiasma".
El restaurant-enoteca Vinya-roel (www.vinya-roel.com) és un establiment que considero modèlic per contribuir a acostar el món del vi a un públic ampli amb preus de botoga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada