dissabte, 20 de novembre del 2010

Vins catalans a San Sebastian Gastronomika


Amb algunes absències destacades, com la d'una DO Penedès que festeja el seu 50è aniversari, però amb la presència de DO's més actives com la Cava, la Montsant o la Catalunya, el vi català també serà protagonista dimarts que ve a Sant Sebastià. A la jornada Tasta Catalunya tampoc hi són representats els dos principals grups del món del cava.


Tasta Catalunya a SAN SEBASTIAN GASTRONOMIKA


21 a 24 de novembre
Es presenten els olis nous de les Denominacions d’Origen Protegides Baix Ebre – Montsià, Empordà, Les Garrigues, Siurana i Terra Alta.

Prodeca organitza la participació al 12é Congrés “San Sebastian Gastronomika”, que se celebra al Palau Kurssal de San Sebastià durant els dies 21 a 24 de novembre, un esdeveniment sobre cuina urbana que reuneix cuiners de renom internacional.
Prodeca ha habilitat un estand en l’espai “Market”, dedicat a l’exposició, degustació i difusió de productes alimentaris. Les Denominacions d’Origen Protegides d’Oli Baix Ebre – Montsià, Empordà, Les Garrigues, Siurana, i Terra Alta, la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida i la Gamba del Litoral de Catalunya participen en aquest estand accessible tant a congressistes -cuiners i prescriptors - com a ciutadans.

35 empreses, a la jornada TASTA CATALUNYA, adreçada als cuiners.

A més de l’estand, el dimarts 23 de novembre, a la Zona de Congressistes, Prodeca ha organitzat una jornada dedicada a Catalunya. Sota el lema Tasta Catalunya, els 600 congressistes de San Sebastian Gastronomika podran degustar, des de les 12 hores i fins a les 20 hores, propostes gastronòmiques elaboradores amb productes catalans. Per a l’organització d’aquesta degustació, Prodeca compta amb la col·laboració de l’Espai Catalunya de Sant Sebastià a través del seu Cafè Restaurant “Via Fora!”.

35 empreses catalanes participen amb la presentació de vins i caves, oli, llonganissa, anxoves, pa amb tomàquet, formatge, tonyina, mongetes, arròs, vedella, pollastre, pera, botifarra negra, escalivada, carquinyolis i galetes, que seran els productes protagonistes d’un show-cooking que tindrà lloc durant la franja horària de màxima afluència – de13:30 h a 15:00 h.

D’altra banda, el cuiner Javier Torres, del Restaurant “Dos Cielos” de Barcelona, participarà en un taller de cuina amb la preparació d’un plat on els olis d’oliva de les denominacions d’origen protegides que hi ha reconegudes a Catalunya seran el principal protagonista. Torres estarà acompanyat per un representant dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides de l’Oli de Catalunya, que parlarà sobre les característiques de l’oli i els seus beneficis a la cuina.

Empreses catalanes participants en la jornada TASTA CATALUNYA:

Acrefa / formatges artesans / Vic (Osona)
Anxoves de L’Escala / anxoves / L’Escala (Alt Empordà)
Anxoves El Xillu / anxoves / L’Escala (Alt Empordà)
Anxoves Solés / anxoves / L’Escala (Alt Empordà)
Bohigas / cava / Òdena (Anoia)
Casa Bordas / anxoves / L’Escala (Alt Empordà)
Castell Sant Antoni / cava / Sant Sadurní d’Anoia ( Alt Penedès)
Cava Canals Canals / cava / Castellví de Rosanes (Baix Llobregat)
Celler Los Trovadores / vi / Tarragona
Celler Masroig / vi / El Masroig (Priorat)
Cellers de l’Empordà (Masia Perelada) / vi / Perelada (Alt Empordà)
DO Catalunya / vi / Reus (Baix Camp)
DO Cava / cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
DOP Arròs del Delta de l’Ebre / arròs/ Amposta (Montsià)
DOP Les Garrigues / oli/ Lleida
DOP Mongetes del Ganxet / mongetes / Sabadell (Vallès Occidental)
DOP Montsant / vi / Falset (Priorat)
DOP Oli Baix Ebre-Montsià / oli / Tortosa (Baix Ebre)
DOP Oli Empordà / oli / Figueres (Alt Empordà)
DOP Oli Terra Alta / oli / Gandesa (Terra Alta)
DOP Pera de Lleida / pera / Lleida
DOP Siurana / oli / Reus (Baix Camp)
Embotits i Carns Consul, SL / embotits artesans / Terrassa (Vallès Occidental)
Gremi de Flequers de Barcelona / pa / Barcelona
Grup Balfegó / tonyina / L´Ametlla de Mar (Baix Ebre)
IGP Llonganissa Vic / llonganissa / Vic (Osona)
IGP Pollastre i Capó d’El Prat / pollastre / El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
IGP Vedella del Pirineus / vedella / La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
Mas de les Vinyes / vi / Cabacés (Priorat)
Mas Palou / carquinyolis / Ripoll (Ripollès)
Mascaró / cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Masia Vallformosa, SL / cava / Vilobí del Penedès (Alt Penedès)
Miquel Torres, SA / vi / Vilafranca del Penedès ( Alt Penedès)
Trias, Nets de Joaquim,SA /galetes artesanes/Santa Coloma de Farners (Selva)
Unió de Pescadors “Anxoves de l’Escala” / anxoves / L’Escala (Alt Empordà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada