dimecres, 29 de desembre del 2010

Gramona, amb la Barcelona World Race

El celler Gramona és un dels patrocinadors de la Barcelona World Race i aquesta setmana convida la premsa especialitzada i amics, amb Xavier Gramona d'amfitrió, a conèixer de prop aquesta gran aventura esportiva i a maridar alguns dels seus millors caves amb els plats de cinc grans restaurants amb estrella Michelin a la Llotja de Mar de Barcelona: són dinars i sopars per a uns 150 comensals coordinats per l'equip del xef Paco Roncero, soci de El Bulli, en col·laboració amb GSR Produccions, on se serveixen grans creacions d'Andoni Luis Aduriz, Dani García, Jordi Roca, Quique Dacosta, Martín Berasategui y Juan Mari Arzak. El nivell dels àpats i dels maridatges és francament molt elevat. És un encert veure lligada una marca de prestigi del món del cava amb una iniciativa esportiva i gastronòmica tan destacada com aquesta. Especialment memorables m'han semblat els plats d'Andoni Luis Aduriz i Martín Berasategui, així com un dels postres més clàssiscs del Celler de Can Roca, el seu Postre làctic. Pel que fa al celler han destacat amb llum pròpia el Gramona Argent Gran Reserva Brut 2007, molt elegant, fi i amb bona acidesa; i el fantàstic Gramona Celler Batlle Gran Reserva Brut 01, que no sembla que dugui a les esquees tant d'envelliment a les caves.


Abans dels àpats se serveix un bon aperitiu:



Paco Roncero, Restaurant La Terraza del Casino


ELS SNACKS:


Cocktail “nitro”
Oliva “sfèrica”
Croqueta líquida de pernil ibèric
Fruites “lyo”
Escamarlans amb ceps
Entrepà de xoriço
Brioix “Shanghai”
“Oreo” oliva
Llamàntol amb sopa d’oli
Cocotxes en tèmpura


EL CELLER:


Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2006
Gramona Cava Rosé Brut Reserva
Gramona Gessamí 2010
Cervesa Damm Inedit
Cerveza Damm Inedit


El menú 'estrellat' es presenta així:


Xef executiu: Jordi Parra
Direcció culinària: Paco Roncero

LA GASTRONOMIA


Un sopar exclusiu. Tants estels que la nit es fa dia. Alguns dels
millors cuiners de la cuina contemporània espanyola, tots ells
celebritats mundials, il.luminant amb els seus plats més
creatius i emblemàtics la Barcelona World Race. Una reunió al
cim gastronòmic absolutament insòlita i inaudita al planeta.



The Barcelona Food Experience
L’avantguarda espanyola

L’ÀPAT
Andoni Luis Aduriz, Restaurant Mugaritz **Michelin
Carpaccio vegetal acompanyat d’un amanit agredolç,
encenalls de formatge D.O. Idiazabal i brins vegetals
Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2005 Magnum
* * * * *
Martin Berasategui, Restaurant Martin Berasategui
***Michelin
Milfulls caramelitzat d’anguila fumada,
foie gras, ceba tendra i poma verda
Gramona Argent Gran Reserva Brut 2007
* * * * *
Quique Dacosta, Restaurant Quique Dacosta
**Michelin
Nero de la Mediterrània amb crema de beines
silvestres liquades
Gramona Celler Batlle Gran Reserva Brut 01
* * * * *
Dani García, Restaurant Calima **Michelin
Ravioli de cua de bou amb puré de patata lleuger
Gramona III Lustros Gran Reserva Brut Nature 2004
* * * * *
Jordi Roca, Restaurant El Celler de Can Roca
***Michelin
Postre làctic

Gramona Eiswein Gewürztraminer Crianza 06
* * * * *
Paco Roncero, Restaurant La Terraza del Casino
**Michelin
“Petit fours”
Marc de Gramona
Licor de Marc de Gramona
* * * * *
Cafès

Aigua mineral Veri Agua mineral Veri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada