divendres, 25 de febrer del 2011

Una de les icones dels vins del Massís del Garraf

 

FINCA VILADELLOPS XAREL·LO 2009

Finca Viladellops


Finca de procedència:  Viladellops 
DO:  Penedès (Massís del Garraf) 
Varietats i verema: 100%  xarel.lo  (Collit a partir del  24 de setembre)
Superfície:  2  Ha.
Rendimient per hectàrea:  2 .000 Kgs (Només es selecciona el millor raïm)

ELABORACIÓ:

Temps de maceració:  18 hores en premsa a 2º
Temps de fermentació: 2-3 setmanes
Tipus de fermentació: En bóta (100%) + malolàctica
Temperatura de fermentació: 16ºC
Criança:  Elaborat en bótes de  400 litres de roure nou francès. S'envelleix durant  8  mesos, en contacte amb les seves mares.
Data d'embotellat: 9 de juliol 2009
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos

DADES TÈCNIQUES:

Grau alcohòlic:  13,2%
pH:  3,29   
Acidesa total:  5,5  g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers:  3-4 anys
Formats disponibles: 75 cl. i magnum.
Producció 4.500  ampolles de 75 cl. i 100 magnum
P.V.P. aproximat:  19

Nota de tast:  Color daurat brillant. En nas és floral i mantegós amb una marcada presència d'elements minerals, realçats per la permanència del vi amb les seves mares durant la criança. El paladar és ple i complex, però manté la frescor i l'equilibri gràcies a una correcta acidesa.

Gastronomia: Ideal per acompanyar mariscos i crustacis, així com les millors receptes de peix i les aus.

Temperatura de servei: Servir  10-12º C.


Comentari personal: És una de les grans icones dels vins del Massís del Garraf. Sense fer massa soroll, de mica en mica, ha anat guanyant pes. Destaca com a particularitat el xarel·lo vermell. És un vi capaç d’emocionar. Cal anar gaudint-lo, descobrint-lo, durant força estona a la copa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada