dimarts, 21 de juny del 2011

III Lustros de Gramona, una revelació segons Wall Street Journal


Aquesta tarda Gramona ha difòs que el columnista de vins del Wall Street Journal Europe, Will Lyons, ha considerat que el cava s'ha guanyat un lloc en la taula top dels vins escumosos del món, després de tastar el Gramona III Lustros. Lyons, en el seu article del Wall Street Journal titulat Una revelació sobre el cava, ha explicat que el cava no ha tingut en general molt bona reputació i que s'ha lluitat poc per promoure i millorar la seva imatge arreu del món. Així mateix, considera que no ha ajudat molt el fet que el cava tingués un preu bastant inferior al del xampany. Tot i així, la seva percepció pel que fa al cava no era dolenta, però s'ha portat una gran sorpresa després de tastar Gramona: "En el primer glop, els seus vins són una revelació, arribant a una complexitat de fruits secs i galetes usualment associats al xampany. S'hauran necessitat 130 anys, però sembla que alguns productors de cava finalment han guanyat el seu lloc en la taula top dels vins escumosos ". L'article íntegre de Wall Street Journal Europe es pot consultar a: http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304259304576377371659670328.html?KEYWORDS=gRAMONA

El Gramona III Lustros està elaborat majoritàriament amb la varietat xarel·lo i la seva criança en tap de suro s'allarga no menys de 5 anys en el silenci i la penombra de la cava. Segons Gramona, "és un dels caves amb més llarga criança en ampolla de tots els que s'elaboren al món del cava i va ser pioner en el seu tipus". S'¡afegeix que "la varietat de raïm i el pas del temps confereixen complexitat, intensitat, maduresa i finura a l'III Lustros, un cava que ha rebut el màxim reconeixement per la majoria de les guies i experts des de la seva creació en els anys 60".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada