diumenge, 13 de novembre del 2011

Més de 1.000 persones, al Tasta Porrera



Haig de confessar que sempre m'ha agradat, perquè l'he trobat interessant i amb molt de caliu sense arribar a ser massiva, la iniciativa Tasta Porrera. Aquest dissabte passat hi van participar més de 1.000 persones. Lamentablement jo no hi vaig poder anar. Aquesta és la valoració que s'ha fet des del Consell Regulador de la DOQ Priorat:


DOQ Priorat, Porrera, 12 de novembre de 2011.- Un miler de persones, segons l’Associació de Cellers de Porrera, s’han aplegat aquest dissabte a la plaça de Catalunya d’aquesta vila de la DOQ Priorat per gaudir dels vins i la gastronomia locals. En un primer balanç, els responsables de l’organització han calculat la venda d’uns 600 tiquets de tast de vi i una assistència d’unes 1.000 persones durant les pràcticament cinc hores que ha durat l’esdeveniment enològic i gastronòmic.
Des de les 11 h del matí, en què s’ha iniciat la venda de tiquets de degustació, ha estat constant la presència d’aficionats i curiosos que desitjaven conèixer els vins autòctons de Porrera. El temps, ennuvolat però sense amenaçar pluja i amb una temperatura agradable per l’època, ha acompanyat el tast durant tota la jornada. La principal plaça de Porrera oferia un envelat destinat al tast dels vins locals, una altra instal·lació per al servei dels plats típics del poble i un espai força ampli dedicat a la venda dels vins dels cellers locals que oferien un 20% de descompte sobre els preus habituals de venda. La sensació entre els cellers, en tancar la jornada, era d’un bon ritme de vendes durant tot el matí i el migdia, sens dubte motivat per l’oportunitat d’adquirir els vins a un preu força avantatjós.
L’apartat de degustació gastronòmica ha anat a càrrec de cinc establiments de restauració del poble, que han cuinat plats amb ingredients tradicionals com ara el senglar o els caragols. El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ha disposat d’un estand informatiu sobre el territori i les característiques dels vins i el paisatge d’aquesta denominació d’origen qualificada. De fet, la DOQ Priorat dóna suport a les mostres de vins locals que es desenvolupen durant tot l’any en aquesta regió vitivinícola. Un dels principals objectius d’aquestes celebracions és donar a conèixer la tipicitat i la identitat dels vins locals i promoure la cultura del vi vinculada al territori.
La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a qualificada i una de les dues úniques que existeixen amb aquest segell a l’estat espanyol, d’acord amb els requisits i sistemes de producció que se segueixen en aquesta denominació d’origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada