diumenge, 20 de novembre del 2011

Nova acreditació per a l'Incavi


Alguns cellers catalanas prefereixen marxar fora de Catalunya a l'hora de fer analítiques. L'Incavi, que vol recuperar la confiança dels cellers, acaba d'aconseguir una nova acreditació d'ENAC. ha superat amb èxit l'auditoria necessària per aconseguir l'acreditació d'acord amb la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 per anàlisis fisicoquímiques de vins:

El laboratori de l'INCAVI aconsegueix l'acreditació d'ENAC d'acord amb la norma ISO 17025
Per a anàlisis fisicoquímiques del vi en les Estacions Enològiques de Vilafranca del Penedès i Reus
El laboratori de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), ha superat amb èxit l' auditoria necessària per aconseguir l'acreditació d'acord amb la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 per anàlisis fisicoquímiques de vins, realitzada el passat mes de maig per la Entidad Nacional de Acreditación (ENAC).
 
Per acord de la Comissió d'Acreditació d'ENAC de data 4 de novembre  de 2011, es concedeix l'acreditació l’INCAVI com a reconeixement de la competència tècnica per a la realització d'assajos de productes agroalimentaris, concretament vins i caves i s'assigna a la present acreditació el número 941/LE1830.
 
L'acreditació inclou els assaigs que realitza el Laboratori de l'INCAVI tant en les seves instal·lacions de l'Estació Enològica  de Vilafranca del Penedès com en l'Estació Enològica de Reus.
Els procediments d'assaig inclosos a  l'abast de l'acreditació  són els següents:
 
§         Determinació de grau alcohòlic per densimetria electrònica
§         Determinació de grau alcohòlic per espectroscòpia infraroja amb transformada de Fourier (FTIR)
§         Determinació de grau alcohòlic per destil·lació i aerometria
§         Determinació de l'acidesa total per volumetria
§         Determinació de l'acidesa volàtil per espectrometria UV_VIS
§         Determinació diòxid de sofre lliure i total per arrossegament, fixació, oxidació i valoració
§         Determinació diòxid de sofre lliure i total per volumetria
 
Aquesta acreditació és un pas important en la millora de l'oferta de serveis analítics del laboratori de l'INCAVI, que té la voluntat de continuar  ampliant aquest abast d'acreditació per evidenciar la seva competència tècnica en matèria d'anàlisis de vins i caves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada