dijous, 31 de maig del 2012

Tast d'escumosos "inoblidable" dirigit per Manuel Raventós



Manuel Raventós, president i enòleg de Raventós i Blanc, va oferir aquest dimarts a Monvínic un tast dirigit sota el títol "De bombolla en bombolla: La màgia dels grans vins escumosos del món", en què va presentar una selecció particular de 12 escumosos internacionals que van més enllà del cava i del xampany. Monvínic ha qualificat aquest tast com a "inoblidable". Els assistents van quedar "impressionats" pel gran viatge al voltant del món proposat per Raventós, qui es va aturar a Alemanya, Sud-àfrica, França, Itàlia, Espanya, Austràlia i Nova Zelanda, per arribar a Anglaterra, país que va sorprendre amb el vi escumós Nyetimber Premiere Cuvée 2001 del celler Nyetimber, per posseir una acidesa perfectament integrada i un perfecte balanç de la fruita. Un altre moment destacat del tast va ser la vertical dels caves de Raventós i Blanc, que es va iniciar amb el cava Reserva de la Finca 2007, em el que va destacar la bona presència de fruita i intensita. Va continuar amb l'anyada 2003 del seu cava Manuel Raventós, que va ser valorat pels presents per ser un bon escumós aconseguit en un any molt difícil (per la gran calor), i es va tancar amb l'anyada 1998 del Cava Manuel Raventós, que va presentar una manera d'envellir amb molta noblesa i va aportar als assistents una gran satisfacció. Aquest últim cava va ser molt valorat per tots convertint-se en un dels favorits del tast. També es van poder degustar els següents vins escumososItàlia Bellavista Franciacorta Gran Cuvée Pas Operé 2005 • Alemanya Georg Breuer Rheingau Brut 2002 • França Larmandier-Bernier Champagne Blanc de Blancs Millésimé Vielles Vignes de Cramant 2006 • França Jacques Sélosse Champagne Blanc de Blancs Substance • Nova Zelanda Celler Le Brun Marlborough Daniel Le Brun Blanc de Blancs 2000 • Sud-àfrica Graham Beck Roberston Blanc de Blancs 2005AustrÀlia Bay of Fires Tasmània Tigress 2000 • CATALUNYA Recaredo Cava Turó d’en Mota 2002.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada