dimecres, 14 d’agost del 2013

L'Institut del Cava preveu una verema bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció respecte a la mitjana dels últims anys

 
La patronal Institut del Cava preveu que la verema d’enguany sigui “bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció respecte a la mitjana dels últims anys”. S’afegeix que és una verema que en enguany s’ha endarrerit i es normalitza respecte altres campanyes anteriors. Una primavera fresca i amb molta aigua i un estiu amb unes temperatures moderades ha anat a favor dels ceps que han registrat creixements equilibrats i amb produccions en les varietats macabeu i parellada superiors als rendiments normalitzats, pel que fa a la varietat xarel·lo es queda en les produccions habituals, en tots els casos queden enrere els baixos rendiments de la passada campanya. Pel que fa a altres varietats (el chardonnay, el pinot, el trepat i la monestrell) també es preveu una collita molt bona tant en qualitat i com en quantitat, malgrat que s’han patit atacs puntuals de míldium que si el temps ens respecte seran “purament anecdòtics”. També s’apunta que “és vital la meteorologia en els dies vinents, tenim ja a dia d’avui la pluviometria necessària fins a final de la verema”.

Com cada any es començarà la verema recollint chardonnay i pinot noir, i tot seguit les varietats autòctones macabeu, xarel·lo i parellada. La verema en la Denominació d’Origen Cava va a diferents ritmes en funció dels diferents indrets inscrits. A Extremadura es va començar a recollir a la primera setmana d’agost, a Catalunya es preveu que comenci a finals de setmana a Costers del Segre i el dilluns vinent 19 d’agost que ho faci en el conjunt del territori i en especial en el Penedès. En altres zones com a Requena ho farà el dia 21 d’agost mentre que ha Aragó està previst que comenci l'1 de setembre. Les vinyes més tardanes seran les de la Rioja que començaran a recollir a finals del mes de setembre.

Jaume Gramona, president de l’Institut del Cava, afirma que “la collita d’enguany, si no hi ha cap inclemència meteorològica de darrera hora, esperem que sigui una verema bona anant cap a excepcional en qualitat i a la vegada quantitat, malgrat tot, hem d’estar molt pendents del que pugui passar en els dies vinents, tot i que des dels diferents cellers estem preparats per qualsevol ensurt que es pugui originar”. La Denominació d’Origen Cava té 32.355 hectàrees de vinya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada